Nyttiga frukostar! Recept på proteinrik och vegansk frukost

När helgerna närmar sig ser jag alltid fram emot att sitta ned med min familj och äta frukost tillsammans i lugn och ro. Under vardagarna springer liksom alla iväg till sitt och det är sällan vi får den här stunden ihop. Jag vill i dag tipsa om nyttiga frukostar. Det finns mycket vegansk som gör gott för kroppen med. Starta dagen med bra energi och fyll kroppen med näring. Så kommer garanterat resten av dagen blir helt toppen! Ja, och om den inte blir det, så har du i alla fall energin att kunna tackla det.

Nyttiga frukostar

Här tipsar jag om allt från pannkakor och plättar, till bröd, pålägg och overnight oats. Klicka på länkarna eller på bilderna för att komma till recepten.

Först ut är en klassiker för brunch i alla fall. Pannkakor och våfflor. Riktig lyx faktiskt och det behöver inte innehålla massa socker och gluten. Dessa proteinvåfflor med chiafrön är helt fantastiska. Toppa med dina favoritbär eller frukt. Växtbaserad och sockerfri grädde.

Jag sade ju att jag skulle tipsa om nyttiga frukostar! Och mer kommer! Pannkakor som jag nämnde är ett riktigt schysst sätt att utropa helg på. För vem har tid att göra pannkakor på vardagarna med jobb. Existerar de människorna ens? Bjuder på två olika recept på pannkakor och plättar som passar.  Vad sägs om Veganska proteinpannkakor med röda linser? Eller kanske Nyttiga plättar på bara två ingredienser!

nyttiga frukostar

Är du liksom min familj riktiga bröd-älskare? Bröd ger sällan särskilt bra energi tyvärr. Mest tomma kalorier och snabbt vill man fylla på kroppen med mer energi. Tills nu! Klart jag har nyttigare alternativ för detta med. Vad trodde ni? Kolla här bara… Veganska och glutenfria proteinfrallor. Fröknäcken är också ett underbart alternativ till knäckebröd.

Nyttiga frukostar

Vad har du då som pålägg? Förutom att använda grönsaker som pålägg vill jag tipsa om följande. Här är recept på vegansk mozzarella som fullkomligt smälter i munnen.

Är du en av dem som älskar Nutella? Här är ett betydligt nyttigare alternativ. Vegansk Nutella utan socker.

En favorit till frukost är för många omelett. Det går att göra växtbaserat! Den här omeletten är gjord på tofu och brukar kallas Scramled Tofu.

Nyttiga frukostar

Sist ut på listan över nyttiga frukostar är Overnight oats! Och den rackaren kan man variera in i det oändliga. På riktigt! Här är en favorit jag gjorde med chiafrön och kompott av jordgubb, mango och aprikos.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras