Fröknäcke – recept på en favorit

fröknäcke

Att göra eget fröknäcke är verkligen en favorit som hängt med länge. Genom åren har receptet byts ut något. Det är lite olika varianter jag växlar mellan. Det här receptet som jag delar med med mig av här behöver inte stå och svälla som vissa fröknäcken skall göra. Det innehåller också kokosolja, vilket jag gör att jag då skippar fett som pålägg eftersom de redan har fettet i sig. Smidigt! Perfekt som frukost eller mellanmål. Jag brukar göra fröknäcke på fröer jag råkar ha hemma. Så oroa dig inte om du exempelvis inte har sesamfrön hemma. Kör ändå!

Ett tips är att krydda fröknäcket. Detta recept ger en neutrals knäckebröd men jag har provat med allt från örter, till brödkryddor och kanel. Ta det du gillar. Eller det någon annan gillar och ge bort. Hur som helst så är detta det perfekta tillbehöret till mozzarellan jag postade recept på senast. Eller är det mozzarellan som är tillbehöret..? Hm. Hur som helst, de går ihop perfekt! Och med lite färsk basilika… ayayayyy mama mia!

Fröknäcke

 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 dl linfrön
 • 0,5 dl sesamfrön
 • 0,5 dl pumpakärnor
 • 0,5 dl solrosfrön
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 nypa flingsalt
 • 2 dl kokande vatten
 • 2 msk kokosolja

Blanda allt väl. Först de torra ingredienserna och sist det kokande vattnet och oljan.

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper så tunt du kan utan att den går sönder och det blir hål.

Grädda i nedre delen av ugnen på 150°C i 45 min. Låt svalna i ugnen på eftervärmen.

Bryt upp i bitar.

1 kommentar

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras