Scrambled tofu – Vegansk omelett

Vegansk omelettFrukost eller brunch med omelett eller äggröra är en klassiker. Så vad äter man som vegan? Jo scrambled tofu! Alltså tofuröra.Nyttigt och snabblagat. En lätt äggaktig smak får man av kala namak, svart salt. Svavelmängden i saltet ger det en smak som påminner om ägg.

Tofu har snarlik konsistens till stekt äggröra när man mosat tofun. Och tofu är en utmärkt källa till protein!Vegansk omelett

Scrambled tofu – Vegansk omelett

  • 200 g tofu
  • Olivolja
  • 2 msk näringsjäst
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk paprikakrydda
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svart salt (kala namak)
  • 0,75 – 1 dl sojamjölk

Mosa tofun med en gaffel.Vispa ihop näringsjäst med alla kryddor och sojamjölk.

Stek tofun hastigt i olja eller margarin.

Häll på vätskan och stek snabbt ihop. Det ska bli varmt men inte torrt.

Vid servering passar det fint att dra några drag svartpeppar på och persilja om man vill.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras