Veganska och glutenfria proteinfrallor

I går provade jag att baka proteinfrallor. Jag har tröttnat på att min familj får i sig osunda mängder bröd. Vitt bröd. Känns som så onödig bukfylla. Ska säga direkt att även om jag tyckte att dessa proteinfrallor var helt ok kommer jag fortsätta experimentera med receptetet eftersom de blev lite degiga i mitten. Tänker att man säkert kan ha mandelmjöl osv i degen.Min man säger dock att han älskade dem! Tillsammans kom vi fram till att en form av pitabröd snarare än fralla säkert är bra.Nyfiken? Då går vi vidare till receptet. Det här blir 6 små frallor. Fullpackade med protein.

Veganska och glutenfria proteinfrallor

  • 1 förpackning kikärtor
  • 1,5 dl aquafaba (kikärtsspad)
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa rosmarin (frivilligt)
  • Sesamfrön (frivilligt)
  • Chifrön (frivilligt)

Häll av kikärtorna men spara spadet. Mixa kikärtorna med 1,5 dl av aquafaba slätt med en stavmixer.Blanda ner alla de övriga ingredienserna utom sesamfrön och chiafrön. Låt svälla en liten stund.Forma frallor med blöta händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön och chiafrön. Grädda i ugnen på 200 grader i 30 min.Klart!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras