Overnight oats med chiafrön och kompott av jordgubb, mango och aprikos

Jag har fått tillbaka lusten till goda frukostar och det här med overnight oats är verkligen min grej. Jag har alltid älskat gröt men detta är snäppet bättre. Förklaringen heter ”förberedd och klar”. Yes, den lagar sig själv över natten i kylen för den som missat det. Jag använder nästan alltid samma grundrecept som jag sedan smaksätter på olika sätt. Lika delar havregryn och växtbaserad mjölk samt lite chiafrön.

Det är alldeles nyligen jag fått veta att aprikos är en bra källa till järn. Hade faktiskt ingen aning om detta innan jag fått se det pratas om i grupper på Facebook för vegoföräldrar. Därför gjorde jag till denna en skön liten kompott med jordgubb, mango och aprikos. Aprikosen är soltorkad och såklart inte med socker.

overnight oats

Recept på Overnight oats med chiafrön och kompott av jordgubb, mango och aprikos

 • 1,5 dl kokosdryck
 • 1,5 dl havregryn
 • 1,5 msk chiafrön
 • malen ingefära

Blanda kokosdryck, havregryn och chifrön. Krydda med malen ingefära och häll upp i en skål eller i ett glas. Låt stå i kylen över natten.

Kompott

 • soltorkade aprikoser
 • färsk mango
 • färska jordgubbar
 • chiafrön
 • 1 msk vatten
 • kanel

Hacka upp lika delar soltorkade aprikoser, färsk mango och färska jordgubbar. Strö på chiafrön och blanda ihop med 1 msk vatten. Krydda med kanel. Låt stå i kylen minst några timmar innan servering, gärna i egen skål och lägg det på overnight oats vid servering.overnight oats med chiafrön

Visst tusan kan dagen bli lite bättre när man äter en fin frukost som dessutom är bra för en?

1 kommentar

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras