Veganska pannkakor. Proteinpannkakor med röda linser

proteinpannkakor

Tänk er typ amerikanska pannkakor utan socker, gluten, ägg eller mejerier. Låter ey okey eller hur? De här proteinpannkakorna är exakt det! Dessutom är de gjorda på röda linser som är rikt på protein. Kan detta vara den ultimata frukosten eller mellanmålet? Möjligt.. mycket möjligt. De blir mer kompakta än vanliga amerikanska pannkakor. Det blir liksom så när man tar bort bakpulver, ägg, mjölk och vetemjöl. Men det är värt det!

Jag rekommenderar varmt att man använder en riktigt blender till detta recept. Man vill helst få till en jämn och slät smet. Jag gav upp på min köksmaskin och mixade till sist med en stavmixer. Skulle ha önskat mig en blender i julklapp. Så dags att komma på det nu.

Bananerna skall vara så där väldigt mogna. Ni vet de där som ingen köper i butiken. De är de bästa. Brunt är grejen!

Den här familjen struntade i en normal middag och körde dessa istället. Skulle påstå att man som småbarnsmorsa en vanlig tisdag kan åstadkomma sämre. Det här receptet ger ungefär 8 pannkakor.

proteinpannkakor

Veganska proteinpannkakor med röda linser

  • 1 dl röda linser
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk chifrön
  • 2 bananer
  • 2 dadlar
  • 1.75–2 dl vatten
  • 1 msk rapsolja

Börja med att blötlägga linserna över natten eller minst en timme i kokat vatten. Mixa sedan alla ingredienserna utom oljan som pannkakorna skall stekas i. Mixa till en riktigt slät smet.

Stek pannkakor i olja, ungefär 1 dm diameter på medelhög värme på båda sidor. Servera med bär, frukt eller exempelvis jordnötssmör.

Behöver inspiration! Vad skulle ni vilja ha för recept?

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras