Proteinvåfflor med chiafrön – veganskt och glutenfritt

Våfflor som är goda, nyttiga och fulla med protein? Japp! Jag tog mig för att göra proteinvåfflor med chiafrön och resultatet blev riktigt bra! Testar för tillfället olika mjöl gjort på ärtor och bönor från Mountainfield. De ger lite olika smak och struktur. Väldigt spännande!

Till de här proteinvåfflorna vispade jag växtbaserad grädde med hallon. Som ett resultat fick vi rosa grädde, en ny favorit för min dotter. Hon har i och för sig fått dille på rosa rent generellt.

De här blir brunare än vanliga våfflor och väldigt krispiga och goda. Pass på när du öppnar våffeljärnet eftersom de gärna vill dela sig. Jag pillade med en smörkniv och fick loss våfflorna från järnet.

Proteinvåfflor med chiafrön recept

  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl ärtmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk chiafrön
  • 1 krm vanilj
  • 2 dl växtbaserad mjölk
  • 1 tsk agavesirap
  • 50 g smält margarin
  • Salt

Vispa ihop alla torra i en bunke. Tillsätt växtbaserad mjölk, margarin och agavesirap. Låt smeten stå och svälla cirka 15-30 min.

Hetta upp ett våffeljärn och grädda med lite fett på järnet.Mums!

proteinvåfflor
Min lilla tjej ger sig på grädden när jag ska fotografera 😂
3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras