Många känner väl säkert igen setupen från fiskrätter? Den här rätten är helt klart inspirerad av fisk. Men det veganska alternativet blir tofu i dillsås och potatismoset blev en annan favorit, blomkålsmos.
Tofu i dillsås
- 400 g tofu
- 3 dl havregrädde
- 2 dl frysta gröna ärtor
- färsk dill
- vegansk ost (frivilligt)
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- citronpeppar
- 1 tsk citronsaft
- Börja med att skära upp tofun i bitar och pressa bort överflödig vätska med hushållspapper.
- Stek tofun i en stekpanna i lite olja så bitarna får fin färg.
- Häll på havregrädde och låt puttra.
- Tillsätt ärtorna, dill, buljong, citronpeppar och citronsaft.
- Låt puttra cirka 10 min.
- Riv över vegansk ost vid servering.
Blomkålsmos
- 1 huvud blomkål
- 0,5 dl havregrädde
- salt
- muskotnöt
- Bryt upp blomkålen i mindre buketter och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
- Häll av vatten och tillsätt grädde, salt och riven muskotnöt.
- Mixa med stavmixer. Jag tycker om att inte mixa den helt slät. Lite bitar är härligt!
Servera tofu i dillsås tillsammans med blomkålsmos. MUMS!