RECEPT: Vegansk gubbröra à la Derin

vegansk gubbröra till midsommar

Lagom till midsommar vill jag bjuda på ett recept på vegansk gubbröra. Klassiska smaker men helt utan animalier. Perfekt va?

Jag jobbar ju som AD på dels SportHälsa, men också systersajten och tidningen Vinsider, som kommer ut med DN. Torsdag kommer nästa nummer ut och till den fick jag äran att ta fram ett recept på vegansk gubbröra. Jag har även stylat, fotat och satt layouten. Så himla kul!

Vegansk gubbröra à la Derin

Ingredienser

  • 6 fasta potatisar
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 tsk köftekrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl växtbaserad crème fraiche
  • 2 msk röd tångkaviar
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren färsk gräslök
  • 2 msk finskuren färsk dill
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen och låt den bli helt kall.
  2. Ansa och strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinägern. Lägg ner svampen och låt lagen koka in. Låt kallna.
  3. Skala och skär 4 av potatisarna (för 6 port) i tärningar.
  4. Blanda för sig krämen. Skala och hacka löken. Skär gräslök och dill fint.
  5. Mosa de sista 2 potatisarna (för 6 port). Blanda med växtbaserad crème fraiche, tångkaviar, rödlök, gräslök och dill. Smaka av med rikligt med salt och peppar. Vänd ner den skurna potatisen och svampen. Smaka av och salta ev mer.
  6. Servera gubbröran på knäckebröd. Garnera gärna med dill, gräslök och tångkaviar.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras