Tofu i panna med dill och spenat – recept på vegansk fisk

Det händer att folk ifrågasätter att man veganiserar traditionella kötträtter. Jag tänker så här; varför inte använda beprövade och bra smakkombinationer? Och så länge det inte ÄR kött, vad spelar det för roll? Det här receptet är min take på vegansk fisk. Tofu istället för fisk helt enkelt. Sojamjölk istället för komjölk.

Skulle uppskatta att det här blir 6 portioner. Vi åt och åt och åt det här till middag igår. Det gick hem hos hela familjen. Krämig sås med dill, spenat, ärtor och sparris. Tofu som kokat in i såsen. Kokt potatis. Oh yeah!

Ett busenkelt sätt att få i familjen protein och järn. Win win.

Tofu i panna med dill och spenat – recept på vegansk fisk

  • 1 gul lök
  • Olja
  • 200 g färsk spenat
  • 600 g tofu
  • 7 dl växtbaserad mjölk
  • 2 dl ärtor
  • 5 st sparris i saltlag
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk tapiokamjöl eller majsstärkelse
  • 2 st tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 msk mixade frysta örter
  • 3-6 msk fryst dill
  • Salt
  • Vitpeppar

Börja med att hälla av tofun. Skiva upp cirka 1-2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på hushållspapper runt och pressa ut vätskan. På så vis tar den åt sig smaker bättre.

Skala och hacka löken. Stek den mjuk i en stor stekpanna med hög kant. Tillsätt spenaten och stek den med. Häll över växtbaserad mjölk. Jag använde sojamjölk. Lägg i ärtor och alla kryddor. Den här rätten kräver mycket salt så var inte rädd för att ta i. Salta och smaka av allt eftersom.

Red av såsen med stärkelse och vatten blandat. Rör ner i såsen.

Lägg i tofun och låt puttra ihop på svag värme.

Sist skär du upp sparris och lägger på. Den är så skör så den ska inte koka i såsen.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras