Tofu i dillsås med blomkålsmos

tofu i dillsås

Många känner väl säkert igen setupen från fiskrätter? Den här rätten är helt klart inspirerad av fisk. Men det veganska alternativet blir tofu i dillsås och potatismoset blev en annan favorit, blomkålsmos.

Tofu i dillsås

  • 400 g tofu
  • 3 dl havregrädde
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • färsk dill
  • vegansk ost (frivilligt)
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • citronpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  1. Börja med att skära upp tofun i bitar och pressa bort överflödig vätska med hushållspapper.
  2. Stek tofun i en stekpanna i lite olja så bitarna får fin färg.
  3. Häll på havregrädde och låt puttra.
  4. Tillsätt ärtorna, dill, buljong, citronpeppar och citronsaft.
  5. Låt puttra cirka 10 min.
  6. Riv över vegansk ost vid servering.

Blomkålsmos

  • 1 huvud blomkål
  • 0,5 dl havregrädde
  • salt
  • muskotnöt
  1. Bryt upp blomkålen i mindre buketter och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. Häll av vatten och tillsätt grädde, salt och riven muskotnöt.
  3. Mixa med stavmixer. Jag tycker om att inte mixa den helt slät. Lite bitar är härligt!

Servera tofu i dillsås tillsammans med blomkålsmos. MUMS!

tofu i dillsås

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras