Rawbollar med smak av pepparkaka och hallon

rawbollar

I dag gjorde jag och min treåring ett perfekt fika till i morgon. Rawbollar med smak av pepparkaka och hallon. Grundreceptet kommer från Skippa sockret men vi ändrade lite utefter vad vi hade hemma och var sugna på. Lillan älskar hallon och vi hade frystorkad hallon hemma som fick vara med. Kombinationen av smak av pepparkaka och hallon är ju helt magisk! Vi försöker att hålla sockret borta från våran dotter och sådana här bollar är en klar favorit. De är väldigt söta i smaken, men innehåller inget raffinerat socker.

Förutom att de är väldigt goda så tycker jag att det är mysigt att pyssla och baka tillsammans med min lilla tjej. Hon har alltid en självklar plats i köket, precis som jag hade när jag var liten. Tror man hjälper dem en bra bit på vägen i livet med att ge dem kunskaperna i köket.

I mitt förra inlägg snackade jag lite om att den chutneyn jag gjorde var en bra present att ge bort. Dessa rawbollar är också perfekta att ge bort! Slå in i cellofan eller lägg i en liten ask och ge bort. Alltid uppskattat, ni har mitt ord på det.

Dessa lyxade vi till med ätbart guld och silver! De är trots allt till självaste julafton.

rawbollar

Rawbollar med smak av pepparkaka och hallon

  • 3 dl naturella mandlar
  • 1 dl hasselnötter
  • 12 st urkärnade dadlar
  • 1 msk ekologisk kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 nypa salt
  • kanel att rulla bollar i
  • 0,5 dl frystorkad hallon.

Mixa alla ingredienser men bara hälften av hallonen. Resten skall vi rulla bollarna i. Mixa i matberedare till en jämn massa. Rulla till bollar och rulla dem in kanel och hallon. Vi valde att mest strö över kanel eftersom min dotter inte vill ha för stark kanelsmak.

Vi dekorerade dem med hallon och ätbart guld och silver. God jul!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras