Rostade kikärtor – nyttiga snacks

Är man som jag faller salta snacks mer i smaken än sött godis. Jag har stött på recept på rostade kikärtor så mycket den senaste tiden och äntligen provade jag det själv. Busenkelt! Nyttigt och fullt med proteiner. Bästa snacksen och självfallet helt veganska.

Man kan såklart krydda helt efter egen smak. Möjligheterna är oändliga. Ställ fram en skål till fredagsmyset eller toppa sallader eller soppor med rostade kikärtor.  Eller varför inte ha en liten påse i väskan för de tillfällen då man behöver ladda på med lite energi?

Rostade kikärtor

  • 1 frp kikärtor (blötlagda)
  • Olivolja
  • Salt
  • Torkad dill
  • Grillkrydda

Värm ugnen 175°C. Skölj kikärtorna och torka dem med hushållspapper. Sprid ut kikärtorna på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Ringla över olivolja och krydda. Blanda. Rosta i ugnen i 40 min. Rör om efter halva tiden.
Innan servering kan man salta ytterligare lite.

ugnsrostade kikärtor är ett nyttigare snacks med proteiner

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.