Höst och soppor, det går hand i hand eller hur? Löven singlar ner från träden, luften kallnar och något värmande i magen sitter extra fint. (Borde blivit poet va?)
Jag har ju gjort en del soppor genom åren, och en del av dem har jag också lyckats blogga recepten på. Så, för alla som älskar soppor lika mycket jag – håll i er! Här kommer mina veganska favoritrecept på soppor.
Blomkålssoppa på ugnsrostad blomkål och vitlök. Nu snackar vi krämigt! Så fantastiskt god är den här. Att man rostar blomkålen i ugnen ger den en extra dimension av smak. Helt gudomlig alltså.
Här kommer recept på Broccolisoppa med tofu. Typ världens lättaste recept och som en bonus, väldigt nyttig. Ett vegantrick jag lärt mig, att få soppor eller såser krämiga är att mixa ner tofu. Man känner sig ärligt som ett litet geni bland.
Den här soppan med morot och linser är en krämig dröm! Som en bonus är den typ gratis att göra. Nej, inte helt gratis, men jävligt billig. Och god såklart. Bjud in hela släkten, koka en fet gryta och njuuuuut.
Grönt är ju så skönt! Den här fantastiska fina skålen är en grön ärtoppa. Som en fin bonus hittar ni recept på kikärtsbröd i samma inlägg. Varsågoda. De här receptet är också med sådär fånigt få ingredienser och kostar inte skjortan om man säger så.
Här är recept på en Butternut pumpasoppa. Värmande, god och len. Nu är affärerna fyllda med pumpor till Halloween. Det går bra att göra detta recept med vilken pumpa man vill. Det behöver inte vara butternut.
Den här majssoppan är min mans och mitt familjerecept. Den kommer gå i arv liksom. Den älskas av ALLA. Jag skojar inte. Barn som är kinkiga med maten? Inga problem. Gillar man inte majs för att det fastnar i tänderna? INGA PROBLEM! Den här soppan smakar som grillad majs, men slät… mumselimums.