Grön ärtsoppa och kikärtsbröd

Grönt är skönt! Jag säger det igen. Grönt ÄR skönt! Nu när vi har det avklarat vill jag dela med mig av gårdagens middag. Grön ärtsoppa med kikärtsbröd. Här kan vi snacka om få ingredienser. Ibland är det så skönt att slippa krångla och låta maten vara enkel, nyttig och välsmakande.

Grön ärtsoppa 6 portioner

  • 600 g frysta ärtor
  • Vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 nypa vitlökspulver
  • Salt och peppar

Häll ärtorna i en kastrull. Fyll med kallt vatten så det precis täcker ärtorna. Lägg i buljongen och övriga kryddor.Koka upp och låt koka i 10-15 min. Plocka ur några ärtor till servering och mixa soppan slät.Servera med några ärtor toppat på soppan. Ringla lite extra Virgin olivolja på och om du önskar lite vegansk majonnäs.

Kikärtsbröd

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • Salt och valfria kryddor

Vispa ihop alla ingredienser. Låt smeten svälla i 30 min. Stek sedan i olja i en stekpanna på medelhög värme på båda sidor. Lägg upp brödet på hushållspapper för att suga åt sig överflödigt fett.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras