Krämig broccolisoppa med tofu

Ikväll blev det broccolisoppa till middag. Typ världens lättaste recept och som en bonus, väldigt nyttig. Soppan är självfallet vegansk men jag gillar verkligen krämiga soppor. Ett knep till att få krämigt och samtidigt mer protein är att ha i tofu! Jag har tidigare testat att göra krämiga såser med tofu och det visade sig funka toppen i soppa med.

Personligen älskar jag broccoli och tack och lov gör hela familjen det, även om ungen för tillfället helst vill ha sin kokt eller wokad och inte i soppa (märkte jag ikväll). Broccoli är en sån där riktig supergrönsak. De flesta är kanske bekanta med att hälsan börjar i tarmen? En bra mag- och tarmhälsa ger bättre immunförsvar. Och hurra för broccolin som hjälper till! Dessutom är broccoli c-vitaminrik och fylld med mineraler och antioxidanter. För oss veganer är broccoli en viktig källa för kalcium.

Nog snackat, nu kommer receptet! Klart på max 20 min. Den ni!

Broccolisoppa med tofu

  • 400-500 g fryst broccoli
  • 200 g tofu
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 tsk miso
  • Extra Virgin olivolja
  • Pumpakärnor
  • Solroskärnor

Lägg de frysta broccolibuketterna i en kastrull. Smula ner tofun i mindre bitar. Tillsätt vatten och kryddorna.

Koka upp och låt småkoka i cirka 10 min. Mixa soppan slät och servera med lite ringlad olivolja på och pumpakärnor och solroskärnor. Kärnorna bidrar med härligt crunch och protein och fiber.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras