Morot- och linssoppa – en krämig dröm!

De här kalla dagarna kräver varm och krämig soppa. Jag vill därför bjuda på receptet på denna morot- och linssoppa som är så där underbart len, krämig, lite kryddig, enkel att tillaga och dessutom klar på cirka 30 minuter.

Recept morot- och linssoppa

  • 1 gul lök
  • 5 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl röda linser
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 250 ml kokosmjölk
  • 2 tsk curry
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk valfri olja.

Skala och hacka löken. Fräs på låg värme i olja. Jag föredrar raps eller oliv.Skala morötterna och skär slantar eller mindre bitar. Skala och skär upp vitlök. Tillsätt morötterna och vitlök till kastrullen med lök. Fräs ihop. Tillsätt nu alla de övriga ingredienserna och koka upp. Sänk värmen och låt puttra i cirka 20 minuter till moroten är mjuk och linserna är mjuka.Mixa till en slät soppa och servera!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras