Ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett

Dagens middag fick smaklökarna att sjunga skönsång. På riktigt! 

2 sötpotatisar
2 morötter
1 gul lök
1 röd spetspaprika
6 plommontomater

1/2 dl olivolja
1/4 dl balsamvinäger
salt
svartpeppar
grillgrydda
grytblandning torkad (persilja, gräslök, koriander, körvel)
1 tsk agavesirap

roasted_web - Ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett

Dagens middag fick smaklökarna att sjunga skönsång. På riktigt! 

2 sötpotatisar
2 morötter
1 gul lök
1 röd spetspaprika
6 plommontomater

1/2 dl olivolja
1/4 dl balsamvinäger
salt
svartpeppar
grillgrydda
grytblandning torkad (persilja, gräslök, koriander, körvel)
1 tsk agavesirap

Varmluftugn 220°C. Skölj grönsakerna och skala löken. Skär upp sötpotatisen i stavar på ungefär 1-2 cm tjocklek. Skär stavar av morötterna som är något smalare än sötpotatisen. Bred ut på en bakplåtsklädd plåt och ringla över lite olja.
Skär upp klyftor av löken, dela tomarna på hälften och skär stavar av paprikan. Bred ut på en andra bakplåtsklädd plåt och ringla över lite olja.
Ställ in bägge plåtar i ugnen och rosta i cirka 20 min.

Vispa ihop olivoljan, balsamvinägrett, kryddorna och agavesirap till en vinägrett. Blanda med grönsakerna.

Servera med stekt qourn (jag kryddar med köftekrydda), en klick soja-yoghurt och färsk sallad.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.