Garden platter på Kitchen & Table

Dagens lunch stod Marcus Samuelsson och hans fantastiska gäng för! Med ett grönare fokus och hållbarhet i åtanke har Marcus Samuelsson öppnat Kitchen & Table Norrmalm, en ny bar och restaurang på Clarion Hotel Sign. Jag och Madde från Vinsider var inbjudna på presslunch och fick tillfället att provsmaka menyn som har ett stort vegetariskt utbud. 

Dagens lunch stod Marcus Samuelsson och hans fantastiska gäng för! Med ett grönare fokus och hållbarhet i åtanke har Marcus Samuelsson öppnat Kitchen & Table Norrmalm, en ny bar och restaurang på Clarion Hotel Sign. Jag och Madde från Vinsider var inbjudna på presslunch och fick tillfället att provsmaka menyn som har ett stort vegetariskt utbud. 

Särskilt högt sjöng mina smaklökar för GARDEN PLATTER Hyvlad zucchini, picklad tomat, honungsrostad spetskål, citronmarinerad fänkålscrudité, sojainkokt shiitake. Såserna var helt veganska med bas på olja – fantastiskt!

Marcus fick mig verkligen att tänka på hur jag själv förhåller mig till klimat och hållbarhet. Jag ska bli bättre på att tänka mer på hållbarhet och minska matsvinnet i hemmet. Leftovers kan bli buljonger, fonder och massa härligt. Vi måste bli bättre på det för miljön. I genomsnitt slänger och häller varje svensk ut 107 kg mat och dryck varje år. Inte ok!

Några tips för minskat matsvinn hemma:
– Lukta och smaka. Maten håller längre än du tror och ofta mycket längre än bäst-före-märkningen. 
– Planera! Planera dina inköp och köp inte mer än du gör av med
– Frys in resterna.
– Laga mat eller gör matlådor på resterna. 
– Förvara matvarorna vid rätt temperatur.
– Lägg inte upp för mycket mat på tallriken, ta hellre om.

Lycka till!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras