Vegansk taco med kikärtor

vegansk taco

I dag blev det denna underbara taco till lunch som både jag och dottern glatt smaskade i oss. Det är ett särskilt förhållande svensken har till tacos. Det har liksom blivit en nationalrätt. Ingen helg utan tacos. 

vegansk taco

I dag blev det denna underbara taco till lunch som både jag och dottern glatt smaskade i oss. Det är ett särskilt förhållande svensken har till tacos. Det har liksom blivit en nationalrätt. Ingen helg utan tacos. 

Det var hög tid att testa en ny variant och denna är inspirerad av ett recept från Mindful Chef som postades här på SportHälsa. Jag gjorde en egen variant och det var inget mindre än magiskt. Vill man göra lika snygga morotsspiraler som jag gjorde finns det verktyg i alla prisklasser. Men rivna funkar så klart lika bra. Man skulle också kunna hyvla på längden. Och hörni, våga krydda ordentligt – kokosgrädden balanserar ut det bra!

Vegansk tacos 4 portioner

– 2 pkt förkokta kikärtor
– 1 morot
– 1 burk majs
– 1 avokado
– kokosgrädde
– romansallad. Bladen använder vi som skal
– köftekrydda
– harissakrydda
– citronjuice
– olja

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i durkslag en stund. Krydda dem och stek i olja cirka 5 min. 
Skala moroten och riv eller gör spiraler.
Skär upp avokadon.
Servering: Lägg upp salladsblad och klicka på kokosgrädde. Lägg till grönsakerna och kikärtorna. Avsluta med lite citronjuice. 

Gott, nyttigt och veganskt! 

Peas out! 😉

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras