Vegansk frittata med grönsaker

Vegansk frittata

Helger går hand i hand med frukost och brunch om ni frågar mig. Det där att kunna sova lite längre och sitta i lugn och ro och äta tillsammans är guld värt.

Den här veganska frittatan är gjord med kikärtsmjöl och rik på protein.

Jag tog de grönsaker jag hade hemma och fick till en bra blandning av smaker och näring. Man kan väl i princip ta vilka grönsaker man vill. Samma sak gäller kryddning. Gillar du chili och hetta? Ta i det då.

Vegansk frittata

Vegansk frittata med grönsaker

Smet

 • 2 dl kikärtsmjöl
 • 2 msk näringsjäst
 • 2 tsk grönsakskrydda
 • Grillkrydda
 • Svartpeppar
 • Svart salt
 • Salt
 • 2 vatten

Grönsaker

 • Broccoli
 • Zucchini
 • Champinjoner
 • Aubergine
 • Spenat

Blanda smeten och ställ åt sidan.

Hacka grönsaker och stek dem i olja i en stekpanna.

Häll över smeten, sänk värmen och lägg på ett lock. Tillaga cirka 10 min. Om du vill han du vända på frittatan och steka andra sidan. Jag brukar avgöra från gång till gång om jag tror den kommer hålla eller gå sönder.

Servera! Passar perfekt att servera med majonnäs. Vegansk såklart, recept hittar ni här! 💚

Vegansk frittata

Jag har ju fått lite dille på frukost och lunch på sista tiden. Senaste gjorde jag scrambled tofu, alltså vegansk ”ägg”röra. Dessa proteinfrallor är också toppen till frukost eller brunch. Eller varför inte pannkaka?!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras