Glutenfria, äggfria och sockerfria bananpannkakor

Frukost, brunch, mellanmål eller fika. Mina bananpannkakor är dessutom veganska och helt fria från socker och gluten. Passar med andra ord de allra flesta! De här kom till av en ren slump faktiskt. Skulle göra pannkakor och hade helt enkelt inget mjöl hemma. Så havregrynen fick sig en omgång i mixern.

Glutenfria, äggfria och sockerfria bananpannkakor recept 12 st

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl proteinpulver
  • 2 mogna bananer
  • 1 dl soja- eller havremjölk
  • 6 msk aquafaba
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljextrakt
  • 1 krm salt

Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Tillsätt proteinpulver, bakpulver, vanilj och salt och mixa. Mosa bananen och tillsätt i mixen. Smält margarinet och häll ner i mixen tillsammans med mjölken. Vispa upp aquafaban och tillsätt till smeten.

Klicka ut ungefär 2-3 msk per pannkaka/plätt. Stek i valfri olja eller mjölkfritt margarin på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor. Servera med bär eller frukt.

bananpannkakor

Näringsinnehåll per bananpannkaka (hela satsen delat på 12).

Energi
73 kcal
Protein
3,5 g
Fett
2,5 g
Kolhydr.
8,5 g
Fibrer
1 g

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras