Vegansk wrap på linstortilla

Vegansk wrap på linstortilla

Vegansk wrap på linstortilla med massa gott i! Häromdagens lunch gick inte av för hackor ska jag lova. Jag hade i förväg lagt röda linser i blöt för de här plättarna och med linserna som blev över gjorde jag tortillas som grunden till wrapen.

Att jag göra wrap som man får komponera själv är ett perfekt sätt att göra en måltid som passar alla. Min dotter gillar inte alls hummus till exempel så hon skippar det. Jag däremot älskar det och tar desto mer. Man plockar vad man gillar helt enkelt!

Först och främst, receptet på dessa magiska Tortillabröd hittar ni här. Ja det känns fan som magi att det bara är linser och vatten och smakar så gott och håller ihop vid stekning.

Så, vad ska man ha i? Jag tycker om att blanda textur lika mycket som smak. Vi börjar med kladd!

Hummus med ramslök

  • 2 förpackningar blötlagda kikärter
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 2 tsk torkad eller färsk ramslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk tahini
  • 1 tsk salt
  • Citronpeppar
  • 25 ml vatten

Mixa allt och ringla över extra virgin olivolja.

I mina wraps hade jag även avokado (trots min ångest inför det valet), hyvlad morot, pumpafrön och nyheten Alpro Go On som är ett växtbaserade alternativet till kvarg, med högt proteininnehåll och utan socker. Tycker den är supergod!

Tips! Så här gör du perfekta wraps

Tips för att få till en riktigt god wrap är att blanda texturer och smaker. Lättast är att tänka att man vill ha en röra eller sås, alltså kladdet jag nämnde innan. Avokado är också ett bra exempel på kladdig ingrediens. Sedan är det gott att ha i något som är krispigt och då passar morot eller kål perfekt! Riv eller hyvla och ha i din wrap. Krispiga ingredienser kan också vara nötter och kärnor.

Smaker att tänka på är salt, sött och syrligt. Morot och rödbeta har en ganska söt smak. Nötter eller hummus kan vara salt och exempelvis kimchi är syrligt.

Sist men inte minst så tycker jag att man ska ta hänsyn till näringsämnen och skapa en hälsosam och givande wrap för kroppen. Få i dig protein, bra fetter, långsamma kolhydrater och andra näringsämnen som järn och vitaminer. Byt ut de traditionella bröden mot nyttigare som linstortilla eller spenattorilla.

På dessa sätt kan man få till suveräna mixer i såväl smaker som texturer och näring. Prova er fram!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras