Tortillabröd på röda linser

Tortillabröd på röda linser

Visste ni att man kan göra tortillabröd på röda linser? Inte? Visste ni att de har minimalt med ingredienser? Vadå minimalt? Ja, tre om man ska vara specifik. TRE!

De här tortillabröden är veganska, glutenfria och ja… fria från det mesta. Förutom röda linser då. De blir mjuka och man kan rulla dem precis som andra tortillabröd. Jag är särkilt förtjust i att göra soft tacos som de man får på Taco Bar. Eller så äter jag dem bara som de är. Man gör som man vill helt enkelt. Man skulle också krydda dem med exempelvis kanel och servera med bär som en dessert. Möjligheterna är oändliga! (Är jag tillräckligt dramatisk?)

Tortillabröd på röda linser 8 st

  • 2 dl torra röda linser
  • vatten
  • valfria kryddor, exempelvis salt, peppar, allkrydda

Börja med att blötlägga linserna. Lägg dem i en skål med rikligt med kallt och blötlägg i 6 timmar eller mer. Jag blötlägger dem över natten.

Sila bort vattnet MEN ta först cirka 2 dl åt sidan som vi ska använda i smeten. Mixa linserna, vätskan och kryddor till en len smet.

Stek tortillabröden i stekpannan på medelhög värme. Man kan steka i olja om man vill men annars funkar det bra i en non-stick-stekpanna. Ta hjälp av en slickepott att bre ut en cirkel som är ungefär 2 dm bred. Stek på båda sidor, ungefär 2 min. De ska inte få för mycket färg om du ska rulla dem eftersom de blir stela då. Men de är lika goda oavsett!

De här tortillabröden funkar utmärkt att frysa in och ta fram vid behov. Och de är så sjukt billiga att göra! Mycket nöje!

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras