Spenat-Tortilla utan gluten

Tortillabröd igen! Även denna gång är de glutenfria och proteinrika. Extra bonus med dessa sköna gröna är att de innehåller spenat!

Nu trodde jag att barn skulle älska det här. Hulken-bröd till tacos liksom. Det visade sig att kompisarna vi fick med oss hem i dag från förskolan inte ens ville prova dessa konstiga gröna bröd. Oh well, det var värt ett försök. Jag tycker iaf att de var en hit till soft tacos.

Spenat-tortillabröd

  • 1 dl fryst hackad spenat
  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 dl tapiokamjöl
  • 1 nypa salt
  • 2,5-3 dl vatten
  • 1 msk olja

Tina spenaten och mixa ihop alla i ingredienser. Tillsätt mer vatten för tunnare bröd.

Stek på medelhög värme på båda sidor. Ett knep för riktigt snygga gröna tortillabröd är först steka sidan längre så brödet i princip är. Vänd och stek bara hastigt så behåller den sidan en stark grön färg. Stekytan blir nämligen brun.

Klart!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras