Orange light yoga –den lugnande färgens effekt på sömnen

Som en del av madrassentreprenören Simbas exklusiva pressmöte på Medelhavsön Ibiza tillsammans en rad experter på sömn och välmående, fick jag turen att bland annat pröva på den nya Londonbaserade yogaformen ChromaYoga lett av Clara Baker. ChromaYoga använder sig av en specifik våglängd orange ljus som ger positiv effekt på såväl kroppen som sinnet. Det bärnstensfärgade ljuset är särskilt användbart i arbete för att främja en hälsosam dygnsrytm. 

Anledningen till varför ljuset är så bra för hyn, hjärnan och musklerna är för att det påvekar mitokondrierna. Mitokondrierna kallas för cellernas kraftverk, eftersom det är här näring och syre omvandlas till energi som cellerna kan använda. Det sker i en process som kallas för den mitokondriella andningskedjan. Förutom att skapa energi till cellerna har mitokondrierna som uppgift att kontrollera cellldelning och celldöd.

Clara ledde passet på en timme med lugn och grace. Övningarna var anpassade så att alla, oavsett nivå, kunde hänga med. Jag önskar att jag fick yoga med henne precis varje dag! Helt fantastiskt. Kombinationen av ljuset, ljuden och doften (även de speciellt framtaget för att främja sömnen) gjorde att passet verkligen var som att kliva in i en helt annan värld. Så lugn som jag var där har jag inte varit på länge. Terapi, på riktigt. 

Jag hoppas verkligen att även vården skulle se till den här typen av vetenskap och inte så snabbt finna lösningar ii piller vid sömnproblem. Det kommer fler inlägg om Ibiza och vetenskapen kring sömn. 

De snygga kläderna stod Tribe Sports för.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras