Ljummen nudelsallad med grönt och myntadressing

I dag vill jag dela ett recept på en riktigt somrig ljummen nudelsallad med grönt i form av sparris, edamebönor och haricots verts och myntadressing. Otrolig god och fräsch sallad som går fint att äta både ljummen och kall. Servera den för sig själv eller som tillbehör till grillat. Vi grillade beyond burgers och avokado till detta och avokadon med myntadressing var helt magiskt! Självklart skulle den veganska kycklingen jag delade tidigare passa grymt bra med!

Just myntadressingen var ett hopkok som blev så lyckat. Började göra en klassisk vinägrett med dijonsenap och kände att nja… det blir inte helt rätt till nudelsalladen. Freestylade ihop en dressing från den basen men bland annat mynta och sesamolja. Mums.

ljummen nudelsallad med sparris

Ljummen nudelsallad med grönt 4 portioner

 • 1-2 knippen grön sparris
 • 400 g haricorts verts på burk eller 250 g fryst
 • 250 g frysta edamebönor
 • salt
 • 4 portioner glasnudlar
 • färska myntablad
 • 4 st rädisor
 • 1 lime
 • sesamfrön

Myntadressing

 • 0,75 dl olivolja
 • 2 msk rostad sesamolja
 • 1 msk pressad limejuice
 • 2 msk dijonsenap
 • 1 tsk citronpeppar
 • 1 krm chilipulver
 • 5 blad färsk mynta

Bryt av den träiga biten i botten på sparrisen och lägg i en låg panna med kokande saltat vatten. Om du använder fryst haricort verts så lägg även dem i pannan. Låt koka i 5 minuter och tillsätt sedan även edamebönor och låt det koka i ytterligare 3 minuter. Häll av vätskan.

Koka upp  saltat vatten i en kastrull och tillsätt glasnudlar. Låt dem koka i 3 minuter. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten.

Myntadressing: Skär upp myntabladen fint och vispa sedan ihop dessa med alla ingredienser till dressingen.

Blanda ner ihop en del av myntadressingen med nudlarna och grönsakerna. Skölj och skär upp rädisan i tunna skivor. Lägg upp på ett fat och lägg ut limeklyftor och färska myntablad. Strö över sesamfrön. Servera med vinägretten i skål vid sidan av så man kan ta mer dressing om man vill. Så serverar man en ljummen nudelsallad!

Ljummen nudelsallad med myntavinägrett

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras