Effektiv träning med kettlebell – helkroppspass

Effektivt kettlebellpass som bara kräver en kettlebell! En bra genomgång av hela kroppen och du behöver inte mycket plats för att utföra passet. Är du redo?

Jag älskar kettlebells så mycket. Skulle påstå att 80 procent av min träning de senaste månaderna har varit med det. Den tar knappt någon plats i hemmet och man kan göra så mycket olika pass. I kombination med kroppsviktsövningar och miniband tycker jag att man kommer så långt utan att behöva gå till gymmet. Det är nog många med mig som i dessa tider försöker hålla träningen hemma.

För hemmabruk är det bra att ha iaf två olika vikter. Det är väldigt olika på övningar vilken vikt som känns bra. För detta pass har jag valt övningar som funkar på en och samma vikt så man inte behöver fler än en kettlebell.

Är du osäker på hur man gör övningarna? Jag har länkat varje övning till en youtube-video som visar hur man utför dem. Jag rekommenderar att ha en matta, exempelvis en yogamatta för de övningar då man sitter eller ligger.

Vila 45 sekunder mellan varje repetition.

Helkroppspass med en kettlebell

KB swing12 repx 3
KB sumo deadlift12 repx 3
KB goblet squat12 repx 3
KB figure 820 repx 3
KB russian twist16 repx 3
KB windmill10 rep / benx 3
KB upright row12 repx 4
KBpullover12 repx 4
KB single arm floor press12 repx 4

kettlebell

Är man ute efter bra kettlebells vill jag tipsa om Nordic Fighter Kettlebell Competition som finns i flera olika vikter men håller ändå samma storlek oavsett vilket vikt du väljer. Supersmidigt!

Gillade du detta inlägg kanske du gillar detta inlägg med 20 min HIIT!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras