Näringsrik ljummen sallad med mikrogrönt

Näringsrik ljummen sallad med mikrogrönt

Näringsrik ljummen sallad med mikrogrönt som mättar. Groddar, rårivna grönsaker och sojafärs. Smakrik mat och gör magen glad!

I förra inlägget delade jag med mig av att jag börjat odla groddar hemma. En klassiker är väl att ha groddar och skott på smörgåsen. Och det funkar såklart hur bra som helst, men i dag ville jag dela med mig av ett recept på en ljummen sallad som jag slängde ihop förra veckan. Det blev så himla gott och fullt med näring! Delar med mig av näringsinnehållet i slutet av receptet för den som vill kolla närmare.

Det här receptet består av fyra delar. Rårivna grönsaker, stekt sojafärs, groddar och krämig baba ganoush.

Näringsrik ljummen sallad med mikrogrönt 2 personer

  1. Förväll sojafärsen i vatten med buljongtärning och hälften av miso.
  2. Rensa broccolin. Riv stammen och lägg åt sidan så länge. Dela upp buketter och stek dessa tillsammans med hackad schalottenlök.
  3. Häll av vätskan och pressa ut vätskan ur färsen som sedan steks tillsammans med broccolin och löken.
  4. Tillsätt mörk soja, resten av misopastan och vegeta. Rör om ordentligt så misopastan löser upp sig.
  5. Skala morot och riv den.
  6. Servera den rivna moroten och broccolistammen, tillsammans med den stekta färsen och broccolin. Lägg upp groddar och en klick baba ganoush. Strö till sist över bjäst och njut!

Näringsrik ljummen sallad med mikrogrönt

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras