Odla groddar hemma – mikrogrön näring

Jag har äntligen provat att odla groddar hemma! Jag fick hem ett paket från Sproutly med en blandning ekologiska frön, linser och bönor. Med var även en smidig stapelbar odlingslåda. Ett bra startkit helt enkelt.

Bladningen bestod av alfalfafrön, rädisfrön, mungbönor, linser, broccolifrön. Dessa måste blötläggas 12 timmar innan groddning. Eftersom jag var lite för glad i hågen och peppad så läste jag inte så noga på förpackningen och blötlade ALLT. Vid närmare granskning av förpackningen stod det såklart att man skulle ta typ nån matsked… Oh well! Nu hade en jäkla massa groddar att se fram emot inom kort.

odla groddar hemma
Blötläggning av alla bönor, frön och linser. Borde anat oråd med mängden.
odla groddar hemma
Efter blötläggning hällde jag av vätskan. Eftersom de minsta fröna smet mellan hålen i min sil fick jag lägga hushållspapper i botten.
odla groddar hemma
Slutligen placerades de i den smidiga odlingslådan.

Med tanke på att jag hade så mycket att grodda så lade jag en del odlingslådan, en del i en mjölkkartong enligt de här instruktionerna. Och sedan provade jag att lägga resten på tallrikar med hushållspapper som jag sprejade med vatten. Sistnämnda var dock en flopp. Bäst resultat var helt klart i odlingslådan. Men mjölkkartongen var rätt bra den med.

Den absolut största fördelen med att odla groddar hemma? Jag får nu njuta av dessa härliga gröna skönheter till varje måltid! Just den bladningen jag hade är faktiskt lite kryddig i smaken och en riktig hit till maten.

När man blötlägger och groddar så tar kroppen lättare upp näringen från frön, linser och bönor. Helt fantastiskt! Nu ser jag fram emot att prova massa recept med groddar och att prova att grodda det ena med det tredje hemma.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras