Vegan makeup – höstens look

Oavsett vad de aktuella trenderna säger tycker jag att hösten brukar skilja sig rätt mycket från sommaren. För mig innebär det lite andra färgskalor och mer makeup överlag. Mer skuggor och mer läppstift. Mörkare färger och jordiga toner.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar via APPRL. Självfallet är alla tips i detta inlägg veganska och cruelty free.

Bas

Viktigaste för basen är väl egentligen hudvården för att makeup ska sitta så bra som möjligt. Får man som jag torr hy på hösten och vintern är bra återfuktande kräm superviktigt. Min favorit är Cool Derma Nutri-Active Skin Barrier Restoring & Repairing Cream. Den gör vad den lovar helt enkelt. Använder också Cool Derma Skin Stamina Brightening Multivitamin essence.

För ett fräscht fejs är Lumene CC Color Correcting Cream väldigt bra. Den är en lätt, medeltäckande flytande foundation som reducerar rodnad och jämnar ut huden. På hösten gillar jag att förstärka de rosiga kinderna med extra mycket rouge. Som nämnt i ett tidigare inlägg har märket Pretty Vulgar lanserats i Sverige. Deras Make Them Blush puder-rouge ger dig ett naturligt glow till kinderna. Från samma märke hittade jag en highlighter, Shimmering Swan Glimmers Of Bs (Pink Champagne). Placera highlighter på högsta punkten på kindbenen, precis under ögonbrynens högsta punkt och på läpparnas amorbåge.

Makeup

Som sagt dras jag till de mörkare och mustigare färgerna på hösten. Sommaren skimrande gloss är ett minne blott. Make Up Store Lipstick i färgen Burgundy är klassisk. Jag gillar verkligen deras läppstift, som ger fin yta och lätt kan fyllas på under dagen utan att klumpa eller bli ojämnt.

För ögonen kan man våga mer på hösten med. Mer sotat och mörkare och jordiga färger. En prisvärd pallet är Makeup Revolution Re-Loaded Palette Basic Matters med 15 olika ögonskuggor! Här hittar man många passande färger som går i brunt, lila, grönt…

Jag är en sucker för eyeliner och trivs bäst i en vinge. Ju mer festligt desto större kan man säga. IsaDora Colorful Eyeliner har en spets utformad för extra precision. Linjerna kan lätt varieras från mycket tunna till kraftfulla, tjocka konturer.

Avslutar looken med fransarna Eye CANDY Eye Candy Naturalise False Eyelashes 101, som är veganska och certifierade av PETA.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras