Nöjde mig inte med gårdagens muffins utan gav mig på rond 2! Nu har vi muffins så det räcker och blir över. Veganska och glutenfria.
Muffins blir verkligen så mycket finare när man använder en muffinsplåt och ställer sina formar i. Efter lite letande i flyttlådorna hittade jag den och därför är dessa så mycket ståtligare. Här kommer receptet!
Veganska och glutenfria äppelmuffins
- 3 msk chiafrön
- 9 msk vatten
- 2 dl socker, sötströ, kokossocker eller annan sötning
- 50 g mjölkfritt margarin
- 1 dl växtbaserad mjölk
- 4 dl glutenfritt mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljextrakt
- 3 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
- 2 äpplen
Blanda ihop vatten med chiafrön och låt stå 10–20 min tills det blir en gelé som blir chiaägg, vår veganska ersättning för ägg.
Vispa ihop chiaäggen med sötningen med en elvisp.
Smält margarinet och blanda i mjölken. Häll ner i ägg- och sockerblandningen.
Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver, vanilj, kanel, kardemumma och salt. Häll ner i den andra skålen och blanda alla ingredienser till en smidig smet. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär äpplena till små tärningar och blanda ner i smeten.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 min på 220°C. Låt svalna och toppa med frosting, grädde och bär, eller ät precis som de är!
Låter så väldigt smarrigt! Ska prövas.
Väldigt goda! Jag la till lite grovhackad mandel i smeten också som blev bra. Toppade med en vegansk smörkräm. Tack för att du delar med dig av dina recept 🙂
Åh vilken bra idé! Det ska jag också prova <3 Tack för din kommentar!
Äpplen…?
Haha vilken miss att jag råkade missa huvudingrediensen! Nu är receptet uppdaterat 🙂
Verkar jättegod men äpplen?? Finns inte med
Jisses vad knäpp jag är att jag glömde skriva med dem. Receptet är uppdaterat nu! 🙂
Jättegoda! Hade i lite grovhackad mandel i smeten också och toppade med en smörkräm. Tack för att du delar med dig av dina recept 🙂