Blodmask för finare hy? Testat The Ordinary Direct Acids

Blodmask för finare hy? Jag har testat The Ordinary Direct Acids AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Även kallad ”blodmasken”.

Nu vill jag berätta om min erfarenhet av The Ordinarys blodmask. Först lite fakta då. The Ordinary Direct Acids AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution (reklamlänk via APPRL) är en peelingmask som namnet förtäljer. Den innehåller Med 30% alfahydroxisyror (Glykol-/Mjölk-/Vin-/Citron-), 2 % betahydroxisyra (Salicylsyra), Hyaluronsyra, copolymerer , Vitamin B5, svart morot och tasmansk peppar.

Text från Lyko: ”Alfahydroxisyror (AHA) exfolierar hudens yttersta lager för att ljusa upp och jämna ut hudytan. Betahydroxisyra (BHA) exfolierar också huden med ytterligare funktion att motverka tilltäpptheter. Denna kombinerade 32% AHA/BHA formula ger huden en djupare exfoliering och verkar därmed mot orenheter och för ökad lyster, Vid kontinuerlig användning förbättrar den ojämn hudstruktur och minskar utseendet på fina linjer”.

Jag har provat syrabehandling på salong hos Cool Derma innan och svarar väldigt bra på det. Som nämnt i ett tidigare inlägg fick jag bukt på min akne med hjälp av deras produkter (som jag ännu troget använder) och de innehåller också just syror. Bra grejer helt enkelt.

Nu har jag kompletterat min hudvårdsrutin med att använda The Ordinarys blodmask två gånger i veckan i max 10 min per gång. Det är värt att veta att det är en stark mask. Har man väldigt känslig hy ska man avstå. Men jag är så himla nöjd! Masken har märkbart minskat storleken på mina porer ytterligare, jämnare hy och färre finnar och utbrott. Nu använder jag endast smink som foundation vid speciella tillfällen. Däremot skämmer jag bort ansiktet och halsen med mycket solskydd. Man ska såklart alltid vara noggrann med solskydd men just behandling med syra gör hyn extra känslig för solen så använd spf 50 i ansiktet för att undvika solskador.

Lyfter den här produkten till skyarna. SÅ HIMLA BRA! Och priset då? 89 kr för 30 ml. Galet bra pris. Självfallet är det en vegansk produkt.

Negativt? Hyn blir klar och om möjligt rätt glansig. Om nu det är negativt? Njae….

Glöm inte att skydda dig från solens strålar. Solhatt på! Solkräm på!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras