Resultatinriktad hudvård – jag har testat Cool Derma

Före och efterDERIN TESTAR COOL DERMA

Det har nu gått två månader sedan jag för första gången kliv in på Cool Dermas hudvårdssalong. Ta del av min resa med Cool Dermas produkter och en riktig före-och-efter-berättelse.

cool derma

Jag minns så väl en händelse som inträffade när jag var åtta år. En kamrat fyllde år och vi var hemma hos honom på kalas. Allt var som vanligt med tårta, lek och stoj. Sedan tittar ett av barnen på mig. Grundligt synar han mitt ansikte.

”Derin har finnar!” utbrister han högt och allas blickar riktas mot mig.

Jag kom, till min stora besvikelse,  in i puberteten väldigt tidigt. Problemhyn visade sig snabbt men som tur var fick jag faktiskt gå till hudterapeut redan som barn. Min mamma hade nämligen väldigt svår akne som ung och ville skona mig så mycket det gick.

”Det går över efter tonåren” är det många som vill trösta sina unga osäkra som lider av komplex med. Jag önskar verkligen att det alltid var så. Min hy blev bättre, det stämmer. Men efter 25-års ålder kom *trumvirvel* vuxenakne. De senaste tio åren har alltså bestått av oändligt många olika produkter, hemmakurer, salvor, starka krämer från apoteket, antibiotikakurer och så vidare. Efter mitt senaste besök hos min hudläkaren kände jag att det inte är värt att äta mer antibiotika för min hy. Jag är helt enkelt rädd för att bli resistent och i ärlighetens namn är mina problem inte så grova att det är värt det.

Sökandet efter lindring för min inflammerade hy fortsatte. Det är obehagligt och självfallet styr fåfängan. Jag skulle ljuga om jag sade något annat. En osäkerhet växer inom mig när jag inte trivs i min hy, trivs med mitt ansikte. Stora porer – liten självkänsla. Känner mig smutsig.

Skinfitness och aktiv hudvård

Jag hade faktiskt provat Cool Dermas Intense Skin Renewal Glycolic Essence tidigare. Den stack i huden och jag tänkte att det kan inte vara bra. Så jag slutade prova efter några gånger. Det visar hur kunskap kan hjälpa.

I januari fick jag tillfälle att komma till Shidrokh ”Orkidé” Ghawami på Cool Derma. Anna Lissjanis hade redan varit hos henne på behandling och pratat så gott om henne som person. Men efter alla dessa år men det här ansiktet var mina förväntningar inte så värst höga på hur väl jag skulle svara på behandlingen.

Under vårat första möte gick vi igenom mina erfarenheter och min hy.

Shidrokh ”Orkidé” Ghawami och är auktoriserad hudterapeut, funktionell näringsterapeut och makeup-artist.

”Det här kan vi behandla, min fina!” sade Shidrokh utan att blinka och jag såg hur exalterad hon blev. Hon började berätta mer om sig själv. Hennes 20 år i branschen, passionen för tillgänglig hudvård. Att vara kvinna, dessutom invandrarkvinna och stå på sig. Att kämpa för det man vill och tror på.

Cool Derma är hennes eget märke som hon utvecklat. Hudvårdsserien Skinfitness består av få men effektiva, användarvänliga och prisvänliga produkter med AHA/BHA – syra som är tillverkade i Sverige. Serien är vegansk och dermatologisk testad.

Shidrokh berättar att serien är så kallad aktiv hudvård som är resultatinriktad. Hon vill göra det möjligt för alla att ta del av det som finns på de dyra salongerna.

Vi gör upp en plan. Den första veckan tvättar jag morgon och kväll med Cool Derma DEEP Clean 2 in 1 Exfoliating Gel Cleanser. Antingen torkar jag mitt ansikte med Intense Skin Renewal Glycolic Essence på en bommulspad på kvällen eller smörjer med Advanced Hydro Clean & Calm Moisturizer.

”Du kommer märka att huden reagerar. Det kommer sticka, kanske svida och blir rött” berättar Shidrokh och lugnar mig med ”Det är så vi vet att det fungerar”.

Det stämmer som hon säger. Den andra veckan har jag börjat flagna och blivit otroligt torr. Ansiktet är rött och svider. Jag skickar bilder till henne och hon är snabb att svara. Med råd om att smörja med bra återfuktande kräm fortsätter vi. Nu skall jag endast använda tvätten på kvällen. Hon är ett stöd och finns alltid där för att svara på mina frågor.

Läka – inifrån och ut

Varje vecka tar jag två bilder på mitt ansikte. Jag tar dem på exakt samma ställe, med samma ljus och kamera. En bild på hela ansiktet och en närbild där man verkligen ser hur stora porer jag har. Dessa bilder är nu ovärderliga. Här ser man verkligen hur mycket det funkar på mig!

Det har nu gått två månader. Min porer är mindre. Jag är inte inflammerad. Jag får inte stora  finnar. De små jag får läker ut snabbt. Min hy är slätare.

”Det kommer hända ännu mer” säger Shidrokh när jag får min andra behandling. ”Pigmentförändringarna och ärren kommer blekna”.

Ännu mer? Det gör mig alldeles pirrig att ens tänka på. För de som inte själva upplevt problem med hyn är det kanske svårt att relatera. Man kan liksom inte gömma ansiktet. Smink för mig är något som ska vara kul, inte ett nödvändigt ont. Jag vill framhäva något med smink, inte dölja. Att gå osminkad var förut otänkbart. Men inte längre.

”Jag tycker inte att din hud är ful, smutsig, vacker eller perfekt”

”Jag tycker inte att din hud är ful, smutsig, vacker eller perfekt” deklarerar Shidrokh och talar hellre om hudens hälsa och förutsättningar. ”Lika ovanligt som att säga att njurar är vackra, lika ovanligt borde det vara att döma någon med problemhy”.  Hon har rätt. Vi måste få bort stigmat över dålig hy. Därför väljer att dela med mig även av mina före-bilder trots att det tar emot enormt.

cool derma före och efter
Efter två månader är huden inte lika inflammerad. Porerna är mindre och hyn är slätare.

Slutligen

Det här min erfarenhet av Cool Derma. Man kan precis som jag reagera på syrorna i början. Huden vänjs gradvis. Har man exempelvis psoriasis eller rosacea ska man inte använda produkterna eftersom de är för starka. Har man svår akne är det självfallet rekommenderat att träffa en läkare för eventuell medicinering. Resultat varierar från person till person beroende på vad man har för förutsättningar. Tyvärr finns inga mirakelmedel.

Sugen på att prova?

Cool Dermas produkter finns att köpa på deras webshop eller på exempelvis Apoteket och Lyko.

På hudvårdssalongen på Upplandsgatan i Stockholm erbjuds även en rad olika ansiktsbehandlingar som detoxbehandling, aknebehandling, glowbehandling och syrabehandlingar.

4 kommentarer
  1. Jag har tack vare ditt råd börjat använda Cools Dermas produkter sedan en månad tillbaka ungefär och ser också resultat! Sminkar mig fortfarande rätt hårt men har övergått till att främst använda Bare Minerals, vilket jag också känner gör mirakel!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras