Vegansk smörgåstårta à la Skagen

vegansk smörgåstårta

Vegansk smörgåstårta à la Skagen! Oftast delar jag nyttiga recept men här kommer undantaget. Smörgåstårta ska vara på vitt bröd, jajamen! Och så klart krämiga fyllningar. Men tanke på att man äter smörgåstårta typ två gånger om året tycker jag att det kvittar. Kör på!

Min älskade systerdotter har tagit studenten. Fy fan vad hon är bra! Vad passar väl bättre på en mottagning än smörgåstårta? Som ensam vegan gjorde jag min bit till festen och den blev kalasgod! Av en ren slump hade jag gjort en kall sås till fisk-ish pinnar dagen innan och den passade utmärkt till vegansk smörgåstårta med.

Vegansk smörgåstårta à la Skagen

Vegansk smörgåstårta à la Skagen

För att kunna göra stor eller liten smörgåstårta som man vill har jag inte angett antal bröd eller specifika mått förutom till fyllningen. Ta så mycket eller lite fyllning du vill.

Vegansk dillsås

  • 1 dl Oatly iMat Fraiche
  • 2 dl vegansk majonnäs, hemmagjord eller färdigköpt från ex Hellmans eller Coop Lätt Majonnäs – Xtra
  • 1 msk tångkaviar
  • 1 ättiksgurka
  • 1 stjälk selleri
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1–2 dl hackad färsk dill

Hacka upp ättiksgurka och selleri i små skivor eller bitar. Rör ihop alla ingredienser till en sås. Klart!

Vegansk smörgåstårta

  • Formfranska
  • Vegansk dillsås
  • Gurka
  • Alspånsrökt tofu
  • Färsk dill
  • Vegiar
  • Vegansk majonnäs
  • citron

Lägg upp brödskivorna som du vill ha dem och skär bort kanterna. Jag lägger dem på hög och skär så själva tårtan blir rak i kanterna.

Varva lager med Vegansk dillsås, skivad alspånsrökt tofu och vegiar efter smak. När alla lager är klara klär du in hela tårtan med vegansk majonnäs. Skiva gurka tunt och klä in tårtans alla kanter med gurka. Spritsa mönster runt toppen av tårtan med vegiar och toppa med mer gurka, skivad citron och färsk dill.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras