Vegansk linsfärs – tips till matlådan

På söndagar är det rutin att göra ett större kok som passar bra till matlådor för veckans första dagar. Senast gjorde jag denna linsfärs som jag vill bjuda på recept på!

Den här typen av vegansk linsfärs är så otroligt prisvärd och dessutom nyttig. Vi varierar med att ha bönpasta, fullkornspasta eller zoodles till. Den passar även fint till potatismos och ris om man så vill.

Varför är detta tips för matlådan? Jo, den blir nämligen ÄNNU godare efter en natt eller två i kylen. Och ja, det är lätt att göra mycket och fylla lådor med.

Vegansk linsfärs

  • 1 röd lök
  • 200 g champinjoner
  • 2 tjälkar selleri
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 1 dl blandade linser
  • 1 burk krossade tomater + 3 fyllda med vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 msk näringsjäst (med koden derin20 får ni 20% rabatt på allt hos My vegan shop.)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Basilika
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk sockerfri ketchup
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl havregrädde (Tips; Lidl har numera havregrädde för matlagning i sitt sortiment som är mycket prisvärd)
  1. Skala och hacka löken. Rensa champinjoner och skör dem i skivor. Hacka selleri och soltorkade tomater med.
  2. Fräs grönsakerna i olja och pressa slutligen i vitlök och frös även den lätt.
  3. Häll över krossade tomater. Fyll de tomma burkarna med vatten 3 gånger och tillsätt den vätskan.
  4. Tillsätt alla kryddor. Rör om och koka upp. Sänk värmen och låt puttra tills linserna är mjuka.
  5. Rör ner havregrädden.
  6. Servera!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras