Vegan pasta pesto – zoodles med pesto con tofu

Har man läst min blogg tidigare kan man förstå att jag fullkomligt zoodles. Att byta ut den traditionella pastan mot zucchinipasta är så enkelt. Och gott! Självklart äter jag pasta på durum med, men det är gott och fräscht med zucchinipasta. Glutenfritt och mycket nyttigare.

Jag köpte hem en burk pesto con tofu från Garant för att prova och wow vad gott det var! Jag vill dock dela med mig av recept på hur man gör sin egen pesto med basilika och tofu med. Sen får var och en välja hur ambitiös man vill vara eller har tid till.

Vegan pasta pesto – zoodles med pesto con tofu

  • 2 krukor färsk basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl rostade salta cashewnötter
  • 100 g tofu
  • 3 msk näringsjäst/bjäst
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 nypa flingsalt

OK det är verkligen inga konstigheter. Allt ska ner i en mixer eller blender och bli en fantastisk pesto.

Zoodles, zucchinipasta görs på följande sätt: strimla zucchini till pasta i en spiralizer. Koka upp vatten och häll på zucchinipastan. Salta och låt stå i 10 min. Klart!

Blanda med peston och toppa med pumpakärnor, mandlar och bjäst.

PS: använd koden Derin20 för 20% rabatt på ALLT på My vegan shop där ni hittat bland annat bjäst!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras