Zucchinipasta, zoodles, med svamp och blomkål

zucchinipasta

Den här middagen slog vanlig traditionell pasta med hästlängder. Zoodles, eller zucchinipasta, som det också kallas är dels ett betydligt nyttigare alternativ till traditionell pasta, men också mättande, till skillnad mot vad många tror.

Man kan säga att den här rätten är en hyllning till grönsaker. Och visst har de gjort sig förtjänta av det? Egentligen kan man ju ta de grönsaker man vill till denna rätt. Jag tog egentligen det jag hade hemma som var passande eftersom jag vill nyttja det jag har, och försöka motverka svinn. Tror det passar fint med exempelvis tomat, bönor etc.

Jag är oftast för trött numera när jag kommer hem från jobbet för att stå länge i köket och ordna middag. Zoodles går fort! Jag har tidigare visat recept där man snabbt kokar zucchinipasta. Men i detta recept har jag berett den i kallt vatten. Det blev toppen!

zucchinipasta

Zoodles, zucchinipasta, med svamp och blomkål 1 portion

  • 0,5 zucchini
  • Salt
  • Kallt vatten
  • 3 champinjoner
  • 1 charlottenlök
  • 1 avbruten bukett färsk blomkål
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • Örtsalt
  • Kött- och grillkrydda
  • Svartpeppar
  • 2 soltorkade tomater i olja
  • Bladpersilja
  1. Börja med att skölja av zucchini och gör pastaremsor med hjälp av en spiralizer eller hyvel. Lägg i kallt saltat vatten i 10 min.
  2. Skär upp champinjon och lök i skivor. Hacka upp blomkålen i mindre bitar.
  3. Stek championer, lök och blomkål i oljan tills de fått fin färg. Krydda med örtalt, kött- och grillkrydda och svartpeppar.
  4. Lägg upp zucchinipasta och de stekta grönsakerna på en tallrik. Toppa med hackad soltorkad tomat och färsk bladpersilja.

Den snygga tallriken och kökshandduken kommer från Lagerhaus och guldbestick från Clas Ohlson.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras