Vegansk proteinglass utan socker. Recept

vegansk glass utan sockerVegansk proteinglass utan socker! Det vill jag bjuda på i dag. Fler som har en liten som tjatar om glass hela sommaren? Det ska erkännas att vi har släppt lite på reglerna under sommaren och inte bara ätit glass på lördagar. För visst är det något alldeles särkilt med en kall glass i sommarvärmen.

Det finns ju glädjande faktiskt en del sockerfria glassar i glassboxarna runt om i landet. Men då är de i stället inte veganska. Så jag ville göra en egen glass, som passar hela familjen och när man ändå är i gång kan man ju lika gärna göra den till ett perfekt mellanmål och ta i lite protein med. Sånt här får mig att känna mig som ett litet geni.

Jag hade använde protein i form av ärtprotein men det går såklart bra med vad som helst. En blandning med ärt-, havre- och hampa hade också varit perfekt. Jag skulle bara låta bli rent havreprotein då den smaken skulle ta över.

Nog snackat, här kommer receptet på vegansk proteinglass utan socker med smak av hallon. Dotterns nya favorit!

Vegansk proteinglass utan socker

 • 1 banan
 • 250 ml kokosmjölk
 • 0,5 dl ärtprotein
 • 3 dl frysta hallon
 1. Inga konstigheter här. Man mixar bara ihop alla ingredienser till en smet och häller upp i formarna. Denna sats ger 6 glassar.
 2. Ställ in i frysen över natten och voila, underbar glass till alla!

Om man vill kan man göra glassen i en låta istället och skopa upp till exempelvis de här magiska plättarna jag lade upp senast. Helt klart ett härligt nyttigare alternativ!

De här nya glassformarna har jag förresten köpt Clas Ohlson. Länk till dem här. Tycker de var rätt bra eftersom det blir som ett droppskydd undertill. Man slapp rätt mycket kladd. Orkar man inte äta hela är det bara att stoppa tillbaka den i formen och in i frysen och spara. Smart!

2 kommentarer
 1. Vad är det för kokosmjölk du använt? Den man kan köpa i enlitersförpackning eller sådan på burk? Undrar också vad ärtprotiein är och var man köper det?

  1. Hej Jonna,
   Det är den på burk som man typsikt använder i asiatisk matlagning jag menar.
   Ärtprotein går att byta mot vilket annat veganskt proteinpulver som helst. De går oftast att hitta på nätet, hälsokost eller träningsbutiker.
   Allt gott!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras