Arganolja – det marockanska guldet. Fördelar och användning.

arganolja

För ett tag sedan publicerade jag recept på hemmagjorda badbomber. Jag använde i det receptet arganolja, och det var ingen slump. Jag fullkomligt älskar denna ljuvliga olja som har använts sedan urminnes tider för dess närande och skyddande egenskaper på både hår, hud och naglar.

arganDet marockanska guldet. Så kallas ibland arganolja, och det är inte så konstigt. Oljan är rik på E vitamin, antioxidanter och är effektiv på att mjukgöra både hud och hår. Den tas upp snabbt av huden och tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper är den lämplig för behandling av akne och psoriasis. Man kan påskynda läkningen av skadad hud och därför älskar jag att ha den i badet och att smörja in mig med den. Torra hårtoppar kan gott så dig några droppar, eller varför inte nagelbanden? Ska man lägga en ansiktsmask med lera är det en god idé att blanda ner någon droppe arganolja.

Argan olja -kvinnokooperativ i Marocko

Jag har valt att använda olja från Loelle eftersom de hämtar arganoljan direkt från ett noga utvalt kvinnokooperativ i Marocko där oljan omsorgsfullt framställs för hand. Oljan ger kvinnorna en stabil inkomst, bättre välfärd och tack vare kvinnokooperativet har de startat en skola så att deras barn har möjlighet att gå i skolan. Dessutom hjälper arganträden till att minska den hotande ökenspridningen i området och är med på Unescos världsarvslista.

Argan olja - Marocko

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras