DIY badbomber med Himalayasalt

badbomber

I dag vill jag dela med mig av recept på DIY badbomb. Den här gången har jag använt bland annat rosenvatten, arganolja och Himalayasalt.

Att ta ett bad är för mig närmast rituellt. Jag älskar att skapa hemmaspa och där i vattnet finner jag ro och meditation. Tvagning för att tvätta kroppen men också för att rensa sinnet. Finns tiden så gör jag hela rutiner med skrubb, salter och oljor. Tvättar håret, gör inpackning. Lägger en ansiktsmask. Släcker ner. Sätter på musik. Och andas.

Jag vet att många får panik av att ligga i badet. Att de blir uttråkade. Det är fullt förståeligt och jag drar liknelsen till att många har svårt för meditation. Jag tycker det är viktigt att öva på att ha tråkigt. Speciellt eftersom vi är så otroligt vana att bli underhållna precis hela tiden. Vi stimulerar sinnena till max, jämt. Att bara ligga och vicka på tårna väcker barnet i mig. Minnet sitter liksom i kroppen, från när man var liten och bara kunde ligga och tänka i flera timmar.

Sedan vi flyttade in i den här lägenheten har jag inte haft badkar hemma, till mitt stora förtret. Vi har letat efter ett och fann rätt snart att dörren är för trång, och utrymmet för badkaret för kort för standardbadkar.

Men det hände. Min man överraskade mig (som han så ofta gör). I bakluckan till bilen låg en present sade han. Jag lovar att när jag öppnade den var det som att allt gick i slowmotion och det glittrade. Ett badkar! Som passar!

Vi bar vår glada treåring i det hem och nu står den där. Och på den vägen är det att jag återigen tillverkar badbomber och njuuuuuter. Ser mig som Morran. Ni som fattar referensen, ni fattar.

DIY badbomber med Himalayasalt

  • 60 g citronsyra
  • 2 dl bakpulver
  • 2 tsk kokosolja
  • 1 tsk rosenvatten
  • 20 droppar arganolja
  • Himalayasalt

Det är inte svårare än att vispa ihop alla ingredienser utom saltet. Man kan ha i potatisstärkelse om man vill ha fastare bomber, men jag väljer att inte ha det eftersom jag inte vill ha det i avloppet.

Man kan använda karamellfärg för att färga sina bomber. Få droppar räcker och det kommer inte missfärga badkaret.

Blandningen ska vara rätt torr men gå att krama ihop. Jag använda muffinsplåt för mina bomber och lade himalayasalt i botten. Sedan packade jag bladningen på. Var noga att pressa ordentligt. Låt sedan torka i några timmar innan du försiktigt tar ut dem.

Och ja, det här är sådana badbomber som sprakar i badet tack vare citronsyran.

Enjoy!

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras