Majssoppa. Mättande, kryddig och krämig

majssoppa

Det här är den här familjens absoluta favoritsoppa. Majssoppa. Det låter så himla… enkelt kanske? Men den här majssoppan är herre på täppan av majssoppor. Jag lovar. Gillar man grillad majs kommer man älska den här. Och gillar man inte grillad majs, ja då får man söka hjälp.

Majssoppa

  • 2 stora burkar majs 425 ml
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 gul lök
  • 1 msk misopasta
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 tsk paprikapulver (eller rökt paprikapulver, uteslut då rökaromen)
  • 1 tsk rökarom (liquid smoke)
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk allroundkrydda eller grillkrydda
  • 3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 3 dl vatten

Hacka löken och stek mjuk utan att ge färg i margarin i en stor kastrull. Tillsätt majs och låt även dessa fräsa en stund. Det kommer göra stor skillnad för smaken då det lockar fram den grillade smaken av majs.

Tillsätt kryddorna och blanda runt. Tillsätt slutligen grädden och vattnet.

Koka upp och låt puttra 5 min innan du mixar soppan slät. Smaka av och salta vid behov.

majssoppa

Jag toppade ikväll denna med torkad lök och torkad kirskål. Självfallet en bit bröd att doppa med.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.