Knäckebröd med avokado – mättande frukost

Jag varit sjuk i några dagar och nu börjar äntligen matlusten komma tillbaka. Det här fick bli dagens lunch, men knäckebröd med avokado är nog egentligen mer lämpat som frukost eller lunch. Bra avokador är ju som en gudagåva. Tillsammans med en fin olivolja, citron och salt lyfts verkligen smakerna. Min favorit olja är Extra virgin olivolja från Kostantines som jag fått av en vän. Den är så mild i smaken och har inte alls den starka smaken som ibland olivoljor har.  Man kan såklart använda vanligt flingsalt men jag har nu Mediterranean flower salt hemma och vill såklart använda det. Det är en blandning av havsalt, nori-flingor, gula senapsfrön, svarta pepparkorn, korianderfrön, basilika, chili, lök, oregano, persilja, rosmarin, timjan, vitlök, rosa pepparkorn, citronskal, sellerifrön, lövblad, ringblomblad och kornblomblad. 

knäckebröd med avokado

Knäckebröd med avokado

  • 2 crisp rye / finn crisp
  • 1 avokado
  • citronsaft
  • olivolja
  • svartpeppar
  • mediterranean flower salt
  • sesamfrön

Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur kötten med en sked. Skiva upp varje halva och lägg på knäckebröden. Tryck ut skivorna så de täcker varje bröd. Droppa över rikligt med citronsaft.

Ringla över olivolja och strö på kryddorna och sesamfrön. Enkelt, gott och mättande!

knäckebröd med avokado

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.