Vegansk Mac ’n’ cheese med broccoli

Jag är helt seriöst nästan larvigt nöjd med den här pastan. Är det en gourmetmåltid värd att uppmärksammas av  Guide Michelin? Nej, troligen inte. MEN det är en så otroligt enkel pastarätt med hemmagjord vegansk krämig ostsås och håll i er nu, den tar max 15 min att göra. På riktigt! Vegansk Mac ’n’ cheese med broccoli helt enkelt. 

Som jag tror att jag har nämnt i tidigare inlägg slår jag alltid till när det är bra priser på cashewnötter. Att blötlägga och mixa nötterna är ett smidigt sätt att göra krämiga såser. Jag tycker dock att det går bra att koka dem med. Jag låter nötterna koka precis så länge som det tar för pastan och broccolin att koka. För övrigt kokar jag dem i samma kastrull. Pastan och broccolin alltså. Det kan ju inte vara en slump att fryst broccoli och idealmakaroner har samma koktid?

Ett toppenrecept oavsett om du har bråttom eller bara är en lat jäkel. Betyget från min dotter på två år var ”Mmmm..m…mn nom nom…..mm jättegott…mmm..nom nom nom..”

Vegansk Mac ’n’ cheese med broccoli 4 portioner

  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 4 dl vatten
  • 3 msk bjäst
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 tsk allkrydda
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm vitlökskrydda
  • 8 dl idealmakaroner
  • 3 dl fryst broccoli

Blanda vatten med cashewnötter och alla kryddor (utom bjästen) i en liten kastrull. Koka upp och låt puttra på medelhög värme medan du ordnar pastan och broccolin.

Lägg den frysta broccolin i en större kastrull. Fyll upp halva kastrullen med vatten och salta. Koka upp och tillsätt pastan. Låt koka i 6-7 min och häll av vattnet.

När pastan och broccolin är klar kan du ta bort kastrullen med cashewnötterna från plattan och blanda ner bjästen.  Mixa till en slät sås och häll den över pastan. 

 

Vegansk Mac 'n' cheese med broccoli

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.