Banankakor utan tillsatt socker – veganskt och glutenfritt recept

Banankakor utan tillsatt socker

Jag gick igenom gamla bilder häromdagen och hittade bilder de här ljuvliga banankakorna utan tillsatt socker som jag bakade. De var så goda och perfekta att bjuda på, de passar ju typ alla! De är veganska, glutenfria och utan tillsatt socker. Baka ett gäng och ta med på utflykten eller ha som mellanmål.

Är havregryn glutenfritt? Havregryn i sig innehåller inte egentligen gluten, men havregryn kan vara förorenat av vete, korn eller råg som innehåller gluten. Har man celiaki/glutenintolerans kan man äta havre men rådet är då att köpa havreprodukter som är garanterat fria från föroreningar av andra spannmål. (Källa: Livsmedelsverket)

03EC3029-6A5F-419D-B86A-26433E800051_1_105_c - Banankakor utan tillsatt socker – veganskt och glutenfritt recept

Veganska, glutenfria och sockerfria banan- och kokoskakor
10 st

  • 1 dl kokosflingor
  • 1 banan
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk aquafaba (kikärtspad)
  • 1 nypa salt
  1. Börja med att värma ugnen till 175°C.
  2. Sprid ut kokosflingor på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta kokosflingorna i ugnen i cirka 3-6 min. Håll koll så de inte blir brända!
  3. Ta fram en skål och mosa bananen ordentligt. Här är lite bruna bananer att föredra. Blanda ner kokosflingorna och havregryn i banansmeten. Blanda ner aquafaba. Krydda med en liten nypa salt.
  4. Klicka ut tio kakor på plåten och forma som kakor. De kommer inte att smälta ut. Grädda i ugnen 175°C i 20 min. Låt svalna och njut!

2FE3AC21-D830-4E25-9DAC-EF0E92578876_1_105_c - Banankakor utan tillsatt socker – veganskt och glutenfritt recept

53C13813-39FE-4BDE-A157-8F509B6B1788_1_105_c - Banankakor utan tillsatt socker – veganskt och glutenfritt recept

Banankakor utan tillsatt socker

 

6 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.