Vegansk pytt i panna med kantareller, tofu och blomkål

vegansk pytt i panna

Vegansk pytt i panna! I min mening behöver en pytt i panna varken innehålla potatis eller kött.

Önskar att jag kunde säga att jag hade plockat kantarellerna själv, men så är inte fallet. Jag plockade de dock på torghandeln bland grönsakerna i centrum. Nära nog. Resten av ingredienserna var sådant som låg i kylen, sådär som jag tror pytt i panna från början kom till. Man tog resterna och stekte ihop.

Vegansk pytt i panna med kantareller, tofu och blomkål 2 port

  • 0,5 huvud färsk blomål
  • 2 dl kantareller
  • 1 salladslök, schalottenlök eller 0,5 gul lök
  • 200 g tofu
  • bladpersilja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk Pinklish Kryddmix Italovely
  • 2 msk rapsolja

Rensa blomkålen och bryt upp mindre buketter.

Rensa kantarellerna och dela dem på tvären.

Skär upp tofun i tärningar och pressa ut vätskan. Lägg hushållspapper över och under, och ställ sedan något tungt på eller pressa med händerna. Krossa dock inte tärningarna.

Fräs kantarellerna, tofun och blomkålen i stekpannan med oljan. De ska först få fin färg och bli lite krispiga innan man tillsätter hackad lök och kryddorna.

När pytten är klar strör man över önskad mängd bladpersilja, hackad eller ej, efter smak och tycke.

vegansk pytt i panna

En annan variant på vegansk pytt i panna med en tvist hittar man här!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.