Oliv- och timjanbröd – enkelt och snabbt bakat

Oliv- och timjanbröd

När man vet att ens unge skulle älska att baka bröd med en… Men inte har tålamodet för bröd med jäst och jäsning. Då gör man en sådan här lösning! Grunden är egentligen som scones men vi lade till oliver och färsk timjan. Så otroligt gott! Oliv- och timjanbröd som passar veganer och folk med dåligt tålamod.

Det är så roligt att baka tillsammans. Laga mat med för den delen. Jag har mer än gärna min fyraåring med mig i köket. Precis som min mamma hade mig hack i häl som barn. Vi brukade leka att vi hade ett matlagningsprogram. Hon kallade mig för Giovani och jag var då hennes italienska sous-chef. Härliga barndomsminnen. Och nu är min dotters smeknamn i köket också Giovani.

Hursomhelst, vi går tillbaka till receptet från denna lilla nostalgiska trip!

Oliv- och timjanbröd

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 3 dl växtbaserad mjölk
  • 1 dl skivade oliver
  • Färsk timjan

Blanda alla torra ingredienser först.

Hacka upp margarinet och nyp ihop det med mjölblandningen tills det är helt utblandat.

Blanda ner mjölken och rör ner oliver och färsk timjan efter smak. Blanda ihop degen.

Dela upp i 8-12 bullar, lägg på en plåt och platta ut lite.

Grädda i 250C varm ugn 10-15 minuter.

Servera varma.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.