
I det här receptet möts morotpuréns sötma med sältan och kryddighet i grillade veganska biffar. Underbara rostade kantareller med hasselnötter och pumpakärnor. MUMS!
Kantarellsäsongen är här! Hurra! Ännu har jag inte tagit mig ut för plocka själv men ser fram emot att göra det. Tur för mig att andra plockar och det bara är att gå till affären.
Jag passade på att prova Peas of Heaven formbar färs till dessa biffar. Betyg? Njae, i ärlighetens namn föll det mig inte alls i smaken. Jag håller mig till Anammas eller Oumphs formbara färser som jag anser är riktigt goda. Läs vidare för hela receptet!
Veganska biffar recept
- 350 g vegansk formbar färs
- 1 liten röd lök
- 1 näve bladpersilja
- 1 msk köftekrydda (finns färdig kryddmix att köpa eller gör själv: allkrydda (salt, paprika, lök, vitlök, svartpeppar, timjan), svartpeppar, muskotnöt, kryddnejlika, ingefära
- salt
- svartpeppar
Skala och finhacka rödlök.
Hacka bladpersilja.
Blanda ihop rödlöken och persiljan och alla kryddor med färsen. Forma veganska biffar med händerna. Använd handskar om du inteJag föredrar dem som ovala biffar.
Stek i stekpanna, grilljärn eller direkt på en grill.
Min smörgpåsgrill från OBH Nordica ger fina ränder och samlar upp eventuell vätska som rinner ur i ett tråg.

Morotspuré
- 4-5 morötter (knippe ger klart bäst smak)
- salt
Skala morötterna och skär upp i 1 cm bitar. Koka morötterna i välsaltat vatten tills de är mjuka. Mixa till slät puré och salta mer om nödvändigt.
Rostade kantareller och nötter
- Kantareller, i burk eller färska
- hasselnötter
- pumpakärnor
- olja
- salt
Rensa dina kantareller om de är färska. Stek i olja tills de börjar få färg och släng då ner nötterna som du hackat grovt. Rosta allt i stekpanna tills de fått fin färg och släng till sist ner pumpakärnor. Salta.
Nu är det bara att lägga upp på tallrik och servera!