
Här kommer recept på veganska nuggets på kikärtor. De är packade med protein, enkla att göra och billiga som tusan.
När jag serverade dessa trodde min man under hela måltiden att de var färdigköpt halvfabrikat. Jag väljer att ta det som en komplimang.


Veganska nuggets på kikärtor
- 1 förpackning kikärtor (380g, 230g avrunnen vikt)
- 1 dl havregryn
- 1tsk salt
- 1 tsk grönsakskrydda
- 1 tsk rökt paprikakrydda
- 1 tsk vitlökspulver
- Panko
Öppna förpackningen med kikärtor och sila bort spadet. Men spara det! Vi kommer använda spadet (aquafaba).
Mixa havregrynen i en matberedare. Ställ havregrynsmjölet åt sidan.
Mixa kikärtorna med kryddorna. Du kan experimentera med kryddningen för att få den smak du vill. Dessa blir ganska neutrala i smaken. Det ska inte bli en slät smet utan ganska chunky. Lite bitar är bra.
Vispa upp kikärtspadet (aquafaba) så det blir lite skummigt och häll ner 1 dl med kikärtorna.
Mixa nu ihop kikärtorna med aquafaba och havremjölet.
Forma till nuggets och doppa i panko. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 20-25 min på 200 grader. Låt svalna lite innan servering.
Jag serverade med en currysås som jag gjorde på resten av aquafaban. Vispade upp det mer tillsammans med lite vegansk majonnäs och kryddade med allkrydda, curry, ketchup och chili.
De var supergoda!!!
I sommar vill jag ha dem med mig på picknick!
…och ikväll vill jag ha dem framför TV:n…
…och på lördag med bbq-sås 🙂
Vad glad jag blir att du säger det! Och check på den, vi löser önskemålen 🥳