Linssoppa med syrlig citruscrème

linssoppaHär kommer ett äldre recept jag gjort som jag vill blåsa lite liv i. Varför? Jo för att det är ett riktigt bra recept på enkel linssoppa. En sådan där veganklassiker kan man säga. Den är snäll  mot magen och plånboken med.

Tillsammans med den syrliga citruskrämen är den fräsch och perfekt dessa kalla dagar.

linssoppaLinssoppa

  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 3–4 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk krossad tomat
  • 1,5 l vatten
  • 6 dl röda linser torkade
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 tärningar ekologisk grönsaksbuljong
  • 1 tsk chilikrydda

CitrusCrème

  • 2,5 dl oatly imat fraiche
  • 2 msk torkade kryddor valfritt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i oljan en stund. Tillsätt krossad tomat, vatten, linser, tomatpuré, buljong och chilikrydda. Blanda och låt puttra 20–30 min.

Blanda ihop alla ingredienserna till citruscrèmen och servera en klick på soppan.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.